fredag 13 juli 2012

Sverige roadtrip

Första veckan på semestern åkte lilla familjen Larsson på Sverigeturne. Ni har alla säkert släktingar och vänner som någon gång sagt: men ni måååste komma hit och hälsa på! Sagt och gjjort så har vi våldsgästat oss genom sverige. Vi började med en övernattning hon min bardomsvän Anna i Gävle. Alltid lika trevligt och lika kul att inse att vi kan vara utan varandra i år och dar och när vi sedan träffas så känns det som det var igår.

Efter Gävle gjorde vi ett lunchstopp på Kaknästornet, vägen dit gick via Stureplan. GPS:en tyckte att det var snabbaste vägen. Om man är en fågel ja! God och billig lunch serveras där i alla fall. Klart prisvärt!


Fridan och mamman uppe i Kaknästornet.

Vidare söderut körde vi via Söderköping, köpte glass och tittade på en slussning vid Göta Kanal. Lagom till middan hamnade vi hos min kära kusin Robert i Västervik. Där grillades det 3,8 kg (!!!) kött och vi blev galet mätta och belåtna. Han och hans sambo bor i en takvåning i ett hus från 1800-talet (början 1900??) på 160 kvm. Jag gapade stort i säkert 2 timmar. Avundsjukan är stor. Utsikten från deras terass gick inte av för hackor den heller!

Ungefär som utsikten mot Häggmispelhäcken från vår altan då.

Efter två härligdagar i Västervik där vi träffade fastrar och farbröder, kusiner och kusinbarn åkte vi vidare mot Vimmerby. Mamman och Fridan var nog lika exalterade skulle jag kunna tro. Vi fick träffa både Pippi, Emil och Madicken.

Pippi i egen hög person.

Efter en heldag i Vimmerby begav vi oss till Böda camping på Öland. Fantastikt fin Camping med superläge. Vi hade sol och blå himmel samt vad som kändes som minusgrader. Trots temperaturen fick vi oss en heldag, nåja 4 timamr i alla fall, vid poolen samt livemusik på strandpuben.

En kaffeKarlsson hade nog suttit bättre än en kall cider, men vad fasiken!

Två nätter på Öland sedan begav vi oss mot Ullared, till Uffes stora lycka (haha). Vi hade bokat en natt på ett supermysigt B&B, rekomenderas å det varmaste. Billigt och fräscht samt två minuters promenad från Gekås. På Gekås gick det för övrigt en krona ellar fyratusen. Vad jag köpte? Iiingen aning!

Vidare åkte vi till min kusin Åsa och hennes familj i Torslanda. Västkustens pärla. Utsikten från deras tomt är svårslagen. Helt galet vackert. Vi blev bjudna på färka räkor, havskräftor och krabba. Så himla gott! Kommer de hit blire hämtpizza, denna brakmiddag kommer jag aldrig att kunna slå! Korven som ligger till vänster på bild var tänkt till Frida. Men icke sa nicke, 4 havskräftor tryckte hon i sig. Fint ska det va!

Fantastiskt!

Så till vårt sista stop på resan, Mariefred, dit vi åkte via Gränna och polkagrisköp. Supermysig stad där vi tog in på Sveriges i särklass lugnaste Camping en natt och åkte sedan vidare till min kusin Ingrid en natt. Vi gick en tur på Gripsholm slott och tittade på en sisådär 5000 tavlor, käkade glass och gick i inredningsbutiker. Eller...jag gick i inredningsbutiker, Uffe och Frida tittade på tåg.

Idolbild på Herr & Fru Larsson

Det var vår semester det. 9 dagar klämde vi in allt på. Borta bra men hemma bäst och vädret sämst. När ska sommaren komma på riktigt???

Inga kommentarer: