söndag 21 augusti 2011

Banta mig hit, banta mig dit!

Dagarna går mest ut på att äta lchf-mat och att undvika äta ägg. Urk. Måste nog ta ett brejk från ägg annars kommer jag aldrig kunna äta det mer.

Nu har jag i alla fall varit så gott som utan kolhydrater i två veckor och det har gått riktigt bra. Kommer att fortsätta med det i största möjliga mån, men kommer nog att börja äta lunchmaten på jobbet igen, barnen har börjat undra och jag vägrar låta ordet bantning komma upp. Men jag kommer fortsättningsvis låta potatisen och pastan vara. Men morötter lägger jag nu till min kost. Att vara utan godis och snack har dock gjort under för sötsuget, det fortsätter jag med. Dock fuskar jag och äter frukt, det kommer jag också att fortsätta med. Så det så!

1,5 kg ner på två veckor med mer träning än på ett halvår så vet jag inte om jag tycker att resultatet är något att hurra för. Har dock hört att kroppen behöver ett par veckor att ställa in sig på, sen går det undan. Fortsätter således med att hålla ner intaget av kolhydrater, men kommer inte att äta så mycket fett som lchf-metoden vurmar för. Blir nog en mer GI inspirerad kost.

Nä detta blev bara svammel. Lev och må, nu drar jag på Activio!

2 kommentarer:

Margareta, ägare t o m 2014 sa...

Har själv varit 100% LCHF-are, (av andra orsaker än vikten), men nu övergått till lite mer blandat. Sött blir ganska äckligt efter ett tag. Föredrar god brieost etc.....
Ge inte upp, det hjälper mycket att bara dra ner på kolhydraterna.

Unknown sa...

Du är grymt duktig vännen! Hejja!!
Tror dock mer på GI i längden jag, lchf verkar skuuuumt! Allt det där fettet KAN inte var hälsosamt! :-)